בניית אתר וורדפרס לעסקים – מדריך בסיסי למתחילים

הקמת אתר עסקי, הוא תהליך שרצוי לבצע בצורה מסודרת ושיטתית מאוד, עם שלבים כמו אפיון איכותי, בחירת מקצוענים לעבוד איתם, בחירת דומיין, עיצוב, הקמה, בדיקות וכן הלאה. במדריך קצר זה, נדלג על שיקולים כלליים כאלה (שמומלץ כמובן להכיר, בכל מקרה). במקום זאת, נתמקד בפיתוח האתר ספציפית בוורדפרס, עבור עסקים, בין אם מדובר בעסקים קטנים ובין אם גדולים. מה מיוחד בכך? ומה חשוב למתחילים בנושא זה לדעת? כל התשובות במאמר שלפניכם.

הכירו את מערכת וורדפרס

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן, שמהווה אמצעי נפוץ במיוחד לבניית אתרים, ולמעשה היא בין המערכות המומלצות להקמת אתר. יש לה יתרונות רבים, והיא נוחה מאוד גם לבניית האתר וגם לקידומו האורגני בגוגל. מדובר על תוכנה בקוד פתוח, קלה לשימוש ובעלת אפשרויות רבות ביותר – בוורדפרס אפשר "לעשות הכול", זאת בשל העובדה שוורדפרס עצמה תומכת בעברית וניתן למצוא כיום גם תבניות וורדפרס עם תמיכת עברית טובה. מבחינת בניית אתר לעסק, זו בחירה מצוינת ונפוצה מאוד.

חשוב לציין שגם ללא ידע בתכנות, ניתן לבנות אתר בוורדפרס באופן עצמאי, אם כי יש להכיר את המערכת מבעוד מועד, ולדעת כיצד לבנות את האתר על הצד הטוב ביותר. הבשורות הטובות הן שיש מגוון רחב של מדריכים ברשת, בין היתר גם מדריכים חינמיים.

בניית אתר וורדפרס לעסקים - מדריך בסיסי למתחילים

שלבים טכניים ראשוניים

בשונה משירות ענן לפיתוח אתרים (דוגמת Wix), מערכת וורדפרס דורשת מכם לארגן את ה"תשתית" עבור האתר. זה אומר שתצטרכו לרכוש שרת אחסון ודומיין, ורק אחר כך לחבר אותם לוורדפרס. לאחר מכן יש כמה שלבים טכניים של הגדרות ראשוניות במערכת. זה אומר למשל הגדרת מסד נתונים (וורדפרס עובד עם MySQL), ניהול משתמשים, הגדרות שפה (עברית?) ועוד.

כפי ששמתם לב, כאן אנחנו כבר בשלב שדורש עבודה טכנית, שלב שמחייב היכרות עם המערכת. כדי שתוכלו להקים אתר בעצמכם, תצטרכו ללמוד אותה ולדעת להפעיל את לוח הבקרה, התפריטים וכדומה. מחד, ניתן ללמוד זאת לבד ולזכות בשליטה מלאה על מה שקורה עם האתר שלכם. מאידך, בניית אתר עסקי בוורדפרס רצוי להשאיר למקצוענים. זאת, גם מאחר שהיא תדרוש השקעת לא מעט זמן וגם בכדי שהתוצאה תהיה איכותית ככל הניתן. כמובן, ככל שהאתר יהיה מורכב וידרוש שינויים בהמשך, כך תעלה חשיבות ההסתייעות בבעלי מקצוע.

טיפ: עוד בשלבי הקמת האתר, יש להתאים אותו לSEO (קידום אתרים אורגני), ופה דווקא כן כדאי ואפילו רצוי להיעזר בבעל מקצוע, אלא אם יש לכם את הידע המקצועי לכך.

שימוש חכם בתוספים

תוספים (פלאגאינז) לוורדפרס מהווים עולם רחב בפני עצמו. התוספים מרחיבים אפשרויות עבורכם באופנים שונים. דוגמה בולטת במיוחד מספק אלמנטור, שהוא תוסף הקמת ועיצוב אתרים, והוא בעצם יאפשר לכם לעצב את האתר שלכם לגמרי בעצמכם (ובלי מעורבות של מתכנת או מעצב גרפי). תוספים אלה נבחרים בצורה נקודתית, לפי הצורך. למעשה, ההמלצה הידועה היא, לצמצם את היקף התוספים שבהם משתמשים במקביל. יש לכך כמה וכמה סיבות טובות. יש מספר תוספים מומלצים לכל אתר, בין היתר תוסף יואסט לקידום אתרים, כמו גם תוסף שמכווץ תמונות באופן אוטומטי, לטובת שיפור מהירות האתר.

בניית האתר

בניית האתר מתחילה בדרך כלל עם בחירת תבנית, מתוך המבחר הגדול מאוד של תבניות שזמינות בוורדפרס. חלק גדול מהן מוצע בחינם ומדובר על תבניות איכותיות בהחלט. כמובן, השימוש בתבניות חוסך זמן – היבט חשוב בפיתוח לעסקים. בהמשך, מוסיפים אלמנטים על פי הצורך ולפי טעמכם, כאשר גם בוורדפרס תמצאו אלמנטים שאופייניים לאתרים, אם זה דפים, תפריטים או פוסטים. אלמנטים רבים נוספים, דוגמת טפסים או גלריות, זמינים כ"ווידג'טים".

היבטים חשובים נוספים

וורדפרס ובניית אתרים במערכת זו, הם נושאים שניתן להרחיב עליהם עוד הרבה. רק על קצה המזלג, נזכיר שתי דוגמאות:

אבטחה – וורדפרס כמערכת שאיתה בונים אתר, היא כאמור לא סביבה סגורה, אלא מערכת קוד פתוח, שאתם יכולים  להרחיב בצורות שונות. נושא האבטחה לא נמצא בידי ספק חיצוני של סביבת פיתוח, אלא באחריות מי שמפתח (אתם או מי ששכרתם למטרה זו). מדובר כמובן בנושא משמעותי מאוד.

אופטימיזציה – ניתן לבצע אופטימיזציה לאתר בצורות שונות ולשם השגת מטרות שונות. אפשר למשל לצמצם את נפחו בכדי שייטען מהר יותר או לבצע אופטימיזציה עבור מנועי חיפוש. לגבי כל אלה, יש היבטים מיוחדים מבחינת וורדפרס והתוספים שלו.

לסיכום

למרות שוורדפרס מאפשרת פיתוח אתרים ברמת תחכום גבוהה מאוד, כפי שראיתם, הרמה הבסיסית לא מסובכת במיוחד, וגם מבלי לדעת תכנות – ניתן להקים אתר עסקי או עמוד נחיתה.

 

נגישות