איך אפשר להתחיל לעבוד בתור מעצב גרפי פרילנסר?

עיצוב גרפי הוא מסוג המקצועות אשר נדרשים תמיד. עם זאת, ניתן לעבוד בכך גם כשכיר וגם כעצמאי ויש הבדל משמעותי בין שתי האפשרויות. אם אתם מעצבים שכירים או שרק סיימתם לימודי עיצוב גרפי, כדאי שתכירו את האפשרות לעבוד כפרילנסרים ומה שכרוך בכך. אז מאיפה מתחילים?

אתגר העבודה כפרילנסר

ללמוד מקצוע ואפילו להיות בו טוב, עדיין לא מבטיח לכם עבודה. מי שמתעניין בפרנסה בתור מעצב גרפי, יתחיל כמובן מלימוד של התחום במקום איכותי. סביר שהמאמץ יתמקד בסיום הלימודים עם הציונים הטובים ביותר שניתן, תוך העמקה ולימוד יסודיים. לאחר מכן, מסלול סביר מאוד הוא לחפש עבודה כשכירים. הרי די במקום עבודה אחד שיקבל אתכם כמתחילים, בכדי שהדבר יאפשר לכם לצאת לדרך. לרכוש ניסיון חיוני ולהפוך מתלמידים למקצוענים. בכל מקרה, גם אם אתם כבר עובדים כמעצבים גרפיים שכירים, עבודה כפרילנסרים היא כמו התחלה חדשה. עולם מיוחד בפני עצמו, שלא בהכרח קל להיכנס אליו. בכדי ללמוד על עבודה בתור מעצב גרפי פרילנסר, לחצו כאן למידע נוסף. פרילנסרים נדרשים לטפל בעצמם בכל ולמעשה מתפקדים לא רק כמעצבים גרפיים, אלא גם כמנהלי עסק קטן לכל דבר. גם קורס טוב לעיצוב גרפי לא יכין אתכם באופן מלא לכך ובוודאי שלא עבודה כשכיר. אז מה זה דורש בפועל?

 

 

מה דרוש לכם בכדי לעבוד כפרילנסרים?

יש כמה אלמנטים בסיסיים, שחייבים בכדי לעבוד כמעצב גרפי פרילנסר:

  • פתיחת תיקים ברשויות – זו היא עבודה כ"עצמאי" ופירוש הדבר שהרשויות חייבות להכיר אתכם. לכן יש להירשם ברשות המיסים (בתור "עוסק") בביטוח לאומי ובמע"מ (כ”נישום”). בהקשר זה, יש בין השאר שני מושגים שתצטרכו להכיר ולהבין – עוסק פטור ועוסק מורשה.
  • הנהלת חשבונות – הסתייעות ברואה חשבון ובמערכת הנהלת חשבונות באינטרנט. לחילופין, תוכלו לעבוד עם פנקס קבלות ידני, אם כי זה פחות מומלץ.
  • דרך למציאת לקוחות – בלי לקוחות, אין לפרילנסר עבודה. לכן תצטרכו לתכנן באילו ערוצים תשיגו לקוחות. גישה פשוטה ויעילה לכך, היא לחפש לקוחות בפלטפורמה שמיועדת לפרילנסרים, כגון אתר Xplace.
  • שיווק – בכל מקרה, גם אם מגיעות אליכם פניות מאתר כזה, חשוב להתעמק בנושא השיווק. ללמוד לשווק את עצמכם ואפילו לפנות למקצוענים בתחום זה לעזרה.
  • ניסיון – אם עדיין אין לכם די ניסיון כמעצבים גרפיים, הדבר עשוי להפריע להשגת לקוחות. לכן חיוני לגבש תיק עבודות טוב. יש טיפים רבים כיצד לעשות זאת בהתחלה, כולל עבודות מהלימודים ועבודות בהתנדבות.

התמונה הגדולה

חשוב להדגיש, שכאשר עובדים כעצמאי, יש דברים רבים שצריך ללמוד ולטפל בהם. חלקם נושאים, שייתן מאוד שלא חשבתם עליהם בהתחלה. חלק ניכר מכך, דברים שלא קשורים ספציפית לעיצוב, אלא יותר לניהול עסקי. למשל נושא התמחור. אם תתעמקו בו, תוכלו לקלוט עד כמה היבטים אלה מורכבים, הרבה יותר מכפי שזה נראה בהתחלה. יש דרכים מהירות לתמחר. אבל בכדי לתמחר היטב, באופן שמותאם ככל הניתן לעבודה וללקוח הספציפי, זה כבר עשוי להיות הרבה יותר מורכב. כך שאם רוצים לתפקד ביעילות כפרילנסר, צריך להשקיע בלימוד ושיפור של מגוון רחב של מיומנויות והיבטים. דוגמה מכיוון נוסף: גם אם נעזרים ברואה חשבון טוב (מומלץ), חשוב בכל מקרה להבין כללית את היבטי הנהלת החשבונות שנוגעים למצבכם. להבין מה חובתכם לעשות, מה לבחירתכם, מהן ההשלכות של חלופות שונות ועוד.

לסיכום

אם אתם מתעניינים בכיוון של עבודה כמעצב גרפי עצמאי, הדבר בהחלט בהישג יד ואפשרי. אך מומלץ מאוד לגשת לכך באופן מסודר, לאחר שתלמדו את הנושא ותגבשו לעצמכם תכנית פעולה מסודרת.

נגישות